Audiocenter-fi Sähköisen musiikin tiedot

TOP5 suosituimmat merkit

Suosituin brändi audiolaitteissa vaihtelee paljon riippuen laitteen käyttötarkoituksesta. Teknologian kehitys vaikuttaa niin ikään mallin suosioon. Tästä hyvänä esimerkkinä voi katsoa esimerkiksi Nokian puhelinmalleja, jotka olivat aikansa huipputuotteita. Brändi oli tuolloin ensimmäisellä sijalla maailmalla, mutta tekniikan kehittyessä koko matkapuhelintoiminta on ajettu alas. Ykköstilan markkinoilla valtasivat ne brändit, jotka tarjosivat eniten uusia ominaisuuksia laitteissaan.

Audiolaitteiden alalla kehitys ei ole ollut aivan yhtä dramaattista. Uusia ominaisuuksia toki tulee jatkuvasti, mutta enimmäkseen kyseessä on kuitenkin jo olemassa olevien ominaisuuksien kehitys. Kun tarkastellaan sitä, mikä merkki on kulloinkin suosittu, löytyy markkinoilta muutamia brändejä, joiden suosio on jatkunut suurena vuodesta toiseen.

Yleensä kyseessä on suuri elektroniikkavalmistaja, joka tarjoaa laitteita kaikkiin tarpeisiin ja myy esimerkiksi kotikäyttöön tarkoitettuja audiolaitteita paketteina, joihin sisältyvät kaikki tarvittavat komponentit. Lisäksi laitteisto on valmis käytettäväksi yksinkertaisen asennuksen jälkeen. Moderni medialaitteisto jopa auttaa asennuksessa opastaen käyttäjää läpi asennusprosessin.

On vaikeaa asetella valmistajia paremmuusjärjestykseen, sillä ne vaihtelevat keskenään järjestystä riippuen tarkastellusta näkökulmasta. Suosittuja brändejä ovat ainakin Sony, Pioneer, Alpine, Harman Kardon ja Yamaha.

Sony

Sony on japanilainen valmistaja, joka tarjoaa tuotteita kaikissa kategorioissa. Sen valmistamia tv-monitoreja käyttävät myöskin ammattilaiset. Yhtiön laitteilla on aina ollut hyvä ja tasokas maine. Yleisesti ottaen tämän brändin laitteet ovatkin hyvinkin laadukkaita suhteessa hintaan. Tarjolla on kaikenlaisia medialaitteita, audiolaitteita, kaiuttimia, autosoittimia ja muita vastaavia tuotteita.

Sony on yhtiönä paljon muutakin kuin pelkkä laitevalmistaja. Se on suuri tekijä myöskin musiikkialalla, ja sillä onkin merkittävä määrä erilaisia artisteja. Yhtiö toimii myös vakuutusalalla, mutta ei harjoita sitä meillä Suomessa. Sillä on myös Sony Bank -pankkitoimintaa digitaalisesti.

Pioneer

Pioneer on myös japanilainen valmistaja, joka on keskittynyt tuottamaan hyvälaatuisia audiolaitteita. Merkki on varmasti jokaiselle tuttu, sillä sen valmistamia autostereoita ja kotistereojärjestelmiä on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Se on perinteisesti toimittanut korkeatasoisia kotistereoita, joiden toimintaan ja ominaisuuksiin kuluttaja voi aina luottaa.

Autostereoissa ja audiolaitteissa sen tuotteet ovat myös olleet laadukkaita, ja moni autonvalmistaja onkin käyttänyt Pioneerin laitteita tehdasasennettuina vaihtoehtoina omissa automalleissaan. Vuonna 2015 Onkyo Corporation osti koko Pioneer Home Electronicsin osakekannan, minkä seurauksena nimi muuttui Onkyo & Pioneer Corporationiksi.

Harman Kardon

Amerikkalainen laitevalmistaja Harman Kardon ei ehkä ole myyntimäärissä mitattuna suurimpien valmistajien joukossa, mutta sen tarjoama korkealaatuinen teknologia tekee siitä suositun alan harrastajien piirissä. Sen toimittamia medialaitteita käyttävät useat eri autoyhtiöt, kuten esimerkiksi Audi, BMW, Mercedes Benz ja Volvo. Voi tulla monelle yllätyksenä, että myös Harley Davidson käyttää yhtiön tuotteita moottoripyörissä.

Lisäksi Harman Kardon tekee yhteistyötä Applen kanssa toimittamalla kaiuttimia brändin laitteisiin. Se valmistaa myös kannettavien tietokoneiden kaiuttimia esimerkiksi Toshiballe ja Acerille. Harman Kardonin tuoteajatuksena on tarjota mahdollisimman korkeatasoisia tuotteita ilman mitään ylimääräisiä hienouksia. Tämä piirre on tehnytkin yrityksestä suositun valmistajan etenkin alan harrastajien parissa.

Alpine

Autojen medialatteiden valmistajana tunnettu Alpine on tunnettu korkealaatuisista tuotteistaan. Yhtiöltä löytyykin kokemusta, sillä se alkoi jo vuonna 1977 toimittaa luksusautojen valmistajana tunnetulle Lamborghinille autojen kasettiradioita. Tosin tuohon aikaan yhtiö oli nimeltään Alps Motorola.

Vuonna 1978 yhtiö muutti nimensä Alpine Electronics Incin muotoon. Yhtiö jatkoi Lamborghinin kanssa yhteistyötä ja toimitti markkinoille ensimmäisen tietokoneohjatun audiokomponenttilaitteiston vuonna 1982.

Vuonna 1989 Alpine toi markkinoille menestyksekkään CD-vaihtajan, kun taas vuonna 1993 se lanseerasi GPS-pohjaisen autonavigaattorin. Tämän valmistajan navigaattorit voittivat myös palkintoja vuonna 1996, jolloin sen NVE-N055V -malli palkittiin parhaana kategoriassaan autoihin keskittyvässä Accessories Grand Prize -kilpailussa.

Alpine yhdisti voimansa Nokian kanssa vuonna 2000 multimediamarkkinoilla, ja sen F1 Status -lippulaivasarja voitti autojen Hifi Grand Prix -palkinnon Euroopassa. Yrityksen menestys näyttääkin johtavan palkinnosta toiseen, mikä kertoo laitteiden laadusta selkeää kieltä.

Yamaha

Monella alalla toimiva Yamaha on tunnettu myös hyvälaatuisista audiolaitteistaan. Sen moottoripyörät ovat tunnettuja hyvästä laadustaan, joten yhtiön tekemät soittimet noudattavat samaa kaavaa. Suosiosta kertoo se, että yhtiö onkin maailman suurin moottoripyörien valmistaja.

Yhtiö valmistaa ammattilaistason äänentoistolaitteita studiokäyttöön. Yrityksellä on pitkä historia, sillä se on perustettu jo vuonna 1887. Firma aloitti toimintansa valmistamalla soittimia, joista ensimmäinen brändin nimellä valmistettu oli paljekäyttöinen ruokokieliurku. Yamaha tuottaa laadukkaita kotiteatterijärjestelmiä, virittimiä ja vahvistimia. Lisäksi brändin kaiuttimet ovat kuuluisia puhtaista musiikin toistojärjestelmistä.

Listata voisi vielä todella paljon eri valmistajia, kuten esimerkiksi NAD, joka on valmistanut maailman eniten myytyjä hifi-luokan vahvistimia. Lista ei pyrikään olemaan millään lailla täydellinen esitys parhaimmista mahdollisista tuotteista alalla. Koska valmistajia on niin paljon ja tuotteita vielä enemmän, on lähes mahdotonta listata niitä paremmuusjärjestykseen. Mieltymykset riippuvat henkilön preferensseistä.

Hyvänkin tuotteen valmistaminen tulee olla kannattavaa

Toki suurikin valmistaja haluaa tuottoa valmistamistaan ja myymistään tuotteista. Tämä asia onkin syynä siihen, että kaikkiin laitteistoihin ei välttämättä aina käytetä kaikkein kalleimpia komponentteja. Tällä tavoin valmistuskustannuksia pyritään pitämään kurissa, mikä puolestaan lisää tuottoa. Niin kauan, kun laitteisto toimii ja kuulostaa hyvältä, lienee periaatteessa samantekevää, minkälaisista osista se on koottu. Sillä on tosin tietenkin merkitystä, jos olet täydellisyyttä havitteleva hifiharrastaja.

Privacy Policy